Tema
Debat

Ikke alle sygdomme

For at du kan få udbetalt et beløb, skal din sygdom stå på den liste af kritiske sygdomme, som din forsikring ved visse sygdomme dækker

Forsikringen ved visse kritiske sygdomme, dækker ikke alle kritiske sygdomme. Det betyder, at du godt kan være ramt af meget alvorlig sygdom, uden at du nødvendigvis har krav på en udbetaling.

Forsikringen ved visse kritiske sygdomme dækker de mest udbredte sygdomme som kræft og hjerte-kar-sygdomme. Forsikringerne dækker også visse sygdomme i hjernen, sclerose og en række andre kritiske sygdomme. Men altså ikke alle kritiske sygdomme.

Det enkelte pensionsselskab beslutter selv, hvilke kritiske sygdomme forsikringen skal dække. Alle pensionsselskaber dækker de mest almindelige kritiske sygdomme. Men det varierer fra pensionsselskab til pensionsselskab, hvilke kritiske sygdomme forsikringen dækker. Det kan også være forskelligt, hvilke krav selskaberne stiller til diagnosen.

Det fremgår af dine forsikringsbetingelser, præcis hvilke kritiske sygdomme der er omfattet af forsikringen. Din sygdom er ikke dækket af forsikringen, hvis den ikke står på listen af kritiske sygdomme i forsikringsbetingelserne.

Du bør altid kontakte dit pensionsselskab, hvis du er usikker på, om din sygdom er dækket af forsikringen.

Derfor er nogle kritiske sygdomme ikke dækket

For at kunne udbetale et beløb for en sygdom er det nødvendigt, er der kan stilles en klar diagnose. Nogle sygdomme er ikke med på listen, fordi de er svære at stille en klar diagnose på.

Andre kritiske sygdomme er så sjældne, at det vil være for dyrt i administration at have sygdommen på listen i forhold til, hvor mange der ville få udbetaling for sygdommen.

De enkelte pensionsselskaber vurderer løbende, hvilke kritiske sygdomme forsikringen skal dække.

Se listen med


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.