Tema
Debat

Livrentepension

Der er 2 former for livrenter: Livsvarige livrenter, der udbetales så længe du lever og ophørende livrenter, der udbetales over en årrække i minimum 10 år

Livsvarig livrentepension

 

Du kan købe en livsvarig livrentepension, uanset hvor gammel du er. Du kan indbetale så meget, du ønsker.

 

Er livrentepensionen oprettet gennem din arbejdsgiver, er der altid fuldt skattefradrag for dine indbetalinger i indbetalingsåret.

 

Har du selv købt livrentepensionen, afhænger det af, hvor meget du indbetaler og hvor længe du indbetaler, om du kan få fradrag for hele indbetalingen i indbetalingsåret.

 

Pengene udbetales, så længe du lever. Du betaler personlig indkomstskat af udbetalingerne.

 

Hvornår du kan begynde at få udbetalt din livrentepension, afhænger af, hvornår du er født, og hvornår din livrentepension er oprettet.

 

 

Ophørende livrentepension

 

Du kan købe en ophørende livrentepension, uanset hvor gammel du er.

 

For ratepensioner og ophørende livrenter gælder der et fælles indbetalingsloft på 55.900 kr. (2019), og loftet gælder samlet for arbejdsgiver- og private ordninger.

 

Pengene udbetales i månedlige beløb i mindst 10 år, dog længst så længe du lever. Du betaler personlig indkomstskat af udbetalingerne.

 

Hvornår du kan begynde at få udbetalt din ophørende livrentepension, afhænger af, hvornår du er født, og hvornår din livrentepension er oprettet.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.